Program

16:00 - 21:00
Viral – After Work
Piteå
More
Vi tjuvstartar NMW med årets upplaga av Viral - en After Work, exklusivt för dig som jobbar på digital-, kommunikation- och reklambyrå eller sitter på marknadsavdelning på kundsidan. Vi hälsar även välkommen till alla som studerar media, kommunikation, digital strategi eller webbutveckling!

12:00 - 17:00
Digitalisering i skolan
Luleå
Vetenskapens hus
Luleå Kommun och Luleå tekniska universitet bjuder in till en eftermiddag om digitalisering i skolan. Du får lyssna på inslag om hur vi jobbar med införandet av programmering och digitalisering i skolan, fortbildning av lärare samt hur digitala verktyg kan användas för att stärka lärandet i skolan. Gratis och fri entré för alla!

13:00 - 14:00
Invigning av den nya ljudinstallationen hos Piteå Science Park
Piteå
Piteå Science Park
Invigning av ljudinstallation i PSP-korridoren vid Piteå Science Park Acusticum, därefter presentation av RISE Interactive om tankarna bakom den interaktiva ljudinstallationen

14:00 - 16:00
Föreläsning inom musikjuridik
Piteå
Musikhögskolan LTU
Musikjuridik med Maria Svedström, chefjurist på Warner Music!

14:00 - 15:30
Konserter för minne och sinne
Piteå
Outside the Box
Presentation av Studio Acusticums sensoriska lab och Kulturarenan.se Roger Norén – konserthuschef,  Ulrika Lind – utvecklingschef Betaniastiftelsen,  Maria Juhlin – grundare av Formidabel/Senses Labs och Johan Sundelöf – programchef Betaniastiftelsen

18:00 - 21:00
Music Meetup #8
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
För åttonde gången i ordningen bjuder Go Business, BD Pop, Evelyn och Norrbottensmusiken in till MUSIC MEETUP Mötesplatsen för dig som skapar musik, spelar, producerar, skriver, arrangerar livegig, bokar musik, jobbar i studieförbund, är ljud/ljus-tekniker eller på annat sätt anser dig tillhöra musikbranschen i Norrbotten. Varmt välkommen till en kväll med inspiration och möjlighet att knyta nya kontakter. Fritt inträde!

09:00 - 12:00
Workshop: Design för en hållbar framtid
Piteå
Piteå Science Park
Du som kommer till workshoppen kommer att få en breddad kunskap i de grundläggande delarna som ingår i hållbarhetsarbete och vikten av att arbeta med ekodesign för att nå ökad cirkularitet. Genom att samarbeta med andra deltagare får du formulera en designutmaning.

09:00 - 10:00
Emelie Fågelstedt – digital strateg
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Emelie är frilansande digital strateg med stort intresse för framtidens arbetsmarknad. Hon jobbar idag nära Changemaker Educations som omvärldsbevakare och delar skolans ambition att lyfta livslångt lärande som en viktig samhällsmotor. Changemaker driver utbildningar inom spelutveckling i Norrbotten i nära samarbete med Boden Business Park och den växande spelbranschen i regionen.

10:15 - 11:00
Blockkedjan och dess möjligheter
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Vad är egentligen blockkedjan och vad kan man använda den till? Välkommen att lyssna på Nils Lindh, affärsutvecklare energiintensiva näringar vid Boden Business Park, när han berättar om blockkedjan och dess möjliga användningsområden. Föreläsningen följs av ett samtal med Susann Jonsson, kulturprofil och numera även VD på Boden Event, med frågor kopplat till ämnet.

11:15 - 12:00
Sofie Lindblom – Global Chefsevangelist, Innovation360
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
https://invajo.com/l/bY8z7tiRL2
I den snabba takt som världen förändras idag är innovation något som alla behöver jobba aktivt med. Men hur gör man och var sjutton börjar man? I det här föredraget kommer Sofie Lindblom gå igenom hur man kan skapa förutsättningarna för innovation i sin roll och i sin organisation. Deltagarna får en konkret verktygslåda för att bygga upp sin innovationsförmåga kopplat till företagskultur, processer, strategier och ledarskap. Målet är att innovation ska vara något som känns kul och spännande, inte ångestladdat och förvirrande.

13:00 - 13:45
Tomas Granryd – Röststyrning, självkörande bilar och radiolyssnarna
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Tomas Granryd från Sveriges Radios innovationsteam gästar NMW för en framtidspaning tillsammans med oss. Tomas har ett mångårigt förflutet på Sveriges Radio som programledare, producent, redaktionschef och P3-chef. Idag jobbar han med att anpassa Sveriges Radios utbud visavi smarta högtalare.

14:00 - 14:45
Alfred Ruth – IT-entreprenör och författare
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Alfred Ruth är född 1982 i Luleå och bor i Fellingsbro. Efter en tid som journalist grundade han 2007 IT-bolaget Videoplaza som växte till ett internationellt företag i sju länder. De senaste åren har Alfred fördjupat sig i utvecklingen av AI-teknik, och de existentiella frågor som tekniken väcker.

16:00 - 20:00
Så ska du tänka när du kommunicerar med din publik!
Piteå
Kaleido
Arrangörer i Norr bjuder in till projektets fjärde föreläsning - temat är marknadsföring och kommunikation. Tema: Så ska du tänka när du kommunicerar med din publik! Föreläsare: Martina Johansson, norrbottningen som driver PR-byrån Manifest PR i Göteborg. Vi lovar en eftermiddag och kväll med konkreta exempel, handfasta tips och idéer på hur då når ut till din målgrupp och även ny publik!

16:00 - 21:00
Marknadspromenaden för studenter!
Luleå
http://simplesignup.se/event/143606-studentanmaelan-marknadspromenaden
Ta chansen och besök din framtida arbetsgivare. Gå Marknadspromenaden och anta utmaningen att lösa live-case på plats. Promenaden avslutas med mat och mingel!

18:30 - 21:00
Dataspelsskaparkväll hos Luleå Makerspace
Luleå
Luleå Makerspace
Nyfiken på hur du kan lära dig skapa dataspel? Kom då till Luleå Makerspace där dataspelsskapare i alla åldrar träffas 1830-2100. Du behöver inte kunna något alls om att skapa dataspel.

07:30 - 09:00
Kulturfrukost – Hur man stadsutvecklar med eldsjälar
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Hur blev ett halvt bortglömt industriområde med tomma hus och tomma kvadratmeter en levande oas för kreativa näringar? På Ringön i Göteborg samsas gammal varvs- och tillverkningsindustri med kommunikationsbyråer, konstnärer och kreatörer. Kom och lyssna till Johan ”Red Top” Larsson från ”Saltet på Ringön”.

07:30 - 09:00
Utblick – riskfinansiering digitala startups
Boden
Boden Business Park
Hur ska du som finansiär eller investerare tänka när en entreprenör presenterar en idé i tidigt skede? Hur skiljer man agnarna från vetet och hur vet man vilken affärsidé som kan bli en komet? Även succéer som Spotify, Klarna och Mojang var en gång tidiga idéskisser som behövde finansiering.

08:15 - 08:35
Crash course i Disney’s 12 principer för animation
Piteå
Kaleido
En enkel och snabb inblick i animationens värld och programmet Adobe after effects. Disney's 12 principer för animation härstammar från 30-talet och refereras till som animationens bibel.

08:40 - 09:00
Crash course – Insikter som framgångsfaktor
Piteå
Kaleido
Fanny Lundmark, digital strateg, från Helikopter Brand design berättar om varför insikter bör vara en central del i varje kommunikationsprojekt. Här får du konkreta tips om hur omvärldsanalys och en inkluderande process gör att kommunikationen når fram. 

09:00 - 11:00
INSTÄLLT PGA SJUKDOM Anton Berg – P3 Dokumentär & podcasten Spår – INSTÄLLT PGA SJUKDOM
Piteå
Kaleido
När True Crime-vågen sveper över världen har podcasten visat sig vara ypperligt anpassad för formatet. Anton Berg förklarar varför. Både i sitt arbete med P3 Dokumentär, men framför allt med Spår, har Anton använt sig av det långa ljudberättandet. Och det har gett resultat. Både i lyssnarsiffror men också juridiskt. Podcasten Spår stod för en av de avgörande pusselbitarna som innebar att Kaj Linna beviljades resning i Högsta Domstolen. Under föreläsningen kommer Anton Berg berätta om ljudets styrka och hur han använder dramturgi och pedagogik för att berätta en underhållande historia med en angelägen ton som ger lyssnaren oväntade inblickar i delar av samhället man kanske inte trodde man var intresserad av.

09:00 - 10:00
Amanda Matti – Det stora mentala äventyret
Piteå
Kaleido
Amanda är äventyrsälskare, kommunikationsninja, fotograf och egenföretagare. Hon driver företaget Explore more media och hjälper kunder med olika former av digital kommunikation.

09:15 - 09:45
Julia Blomberg – projektledare Musikhjälpen Sveriges Radio
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Maratonsändningen Musikhjälpen i Sveriges Radio och SVT har under sina elva år blivit en decembertradition för många och engagerar hundratusentals svenskar att göra skillnad för medmänniskor runt om i världen. Det lokala engagemanget från publiken började som en gräsrotsrörelse runt om i landet och har nu vuxit till en av projektets grundbultar som visar kraften i att det lilla räcker när vi är många.

10:00 - 10:45
Så skapar du nytta med hjälp av influencers – Åse Thelander, Punkt PR
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Influencers syns överallt i dagens medielandskap och sägs vara vår tids nya mediehus, vilket innebär att de har stor makt att påverka andra utanför traditionella sammanhang. Vi går in på djupet vad en influencer faktiskt är, vad de jobbar med, vilka olika typer av influencers det finns och kanske det viktigaste av allt – vilka är relevanta för ditt varumärke och hur du bör tänka för att uppnå ett framgångsrikt samarbete.

10:15 - 11:00
Kristina Paltén – Den rädda löparen
Piteå
Kaleido
Kristina pratar om hur man skapar förutsättningar för att lyckas, oavsett vad det är man vill lyckas med, om mod, risken att misslyckas, mentala strategier, om hur extremt höga mål motiverar och engagerar både individen och organisationen och skapar positiv energi som bär framåt.

10:45 - 11:15
Lars-Eric Larsson – Filmpedagogik för alla, barn och vuxna, skola och fritid
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Viktigare än någonsin, är en underdrift när vi alltmer förlitar oss på vad som sägs på sociala medier. Hur kan vi bli ännu bättre på att sålla informationen som sköljer över oss, vad är sant och vad är falskt? En väg är kanske att själv lära sig hur film och rörliga bilder fungerar och hur lätt man kan förmedla känslobärande budskap via film. Nu har vi lanserat vår nya webbaserade filmpedagogiska plattform Filmriket som är verktyget för dig som vill lära dig mer om hur det fungerar.

10:50 - 11:10
Crash course – Ännu ett år med Innovationssprintar – vad har vi lärt oss?
Piteå
Kaleido
Med över 30 innovationssprintar i backspegeln har Tromb många lärdomar att dela med sig av. Johanna Bodin berättar om vad det finns för fallgropar och vilka framgångsfaktorer som Tromb har identifierat.

11:15 - 11:35
Crash Course – Vad är Google Ads?
Piteå
Kaleido
John Wikstén från digitala mediebyrån LAB reder ut begreppen kring Google Ads. Vad är det? Hur optimerar man användningen av Google Ads? Föreläsningen avslutas med en liten framtidsspaning.

11:15 - 11:55
Anna Tornberg – #vemäger?
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
I dagens medielandskap är vi både användare och avsändare av medieinnehåll. Vi är många som skriver, postar bilder, delar och kommenterar på nätet. Därför behöver vi ha kunskap om vilka rättigheter och skyldigheter vi har. Anna Tornberg från Statens medieråd berättar om ungas medievanor och tipsar om ett nytt lektionsmaterial för att stärka ungas kunskaper om upphovsrätt.

11:40 - 12:00
Crash course – Hur varumärken växer
Piteå
Kaleido
Malin Hollström, projektledare på reklambyrån In The Cold lyfter några av teorierna från boken ”How Brands Grow”. Boken vände upp och ner på många av de tidigare teorierna för att bygga ett starkt varumärke och fått många att helt ändra sin strategi.

11:55 - 12:30
Ulrika Rogland – Grooming
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, tar kontakt med barn på internet eller på sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt. Ulrika Rogland, advokat, författare och expert inom grooming, föreläser här om hur du som vuxen kan förebygga, informera och hjälpa.

12:30 - 13:20
Lunchvisning av Luleå Biennalen
Luleå
Kulturens hus
http://www.kulturenshus.com/evenemang/lunchvisning-luleabiennalen-2-2-2-2-2-2/
Kom på en guidad konstvisning under lunchtid! Du får veta mer om konsten som visas på Luleåbiennalen 2018 I år har Skandinaviens äldsta konstbiennal återuppstått med ett program som sträcker sig över ett vidsträckt geografiskt område med konsthändelser och utställningar i Luleå, Boden, Jokkmokk såväl som Kiruna och Korpilombolo. Du får se konsten som visas i Konsthallen, Kulturens hus.

12:45 - 13:30
Vem har mest makt på nätet? – Ricki Petrini, Mediekompaniet
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Ricki Rebecka Petrini är journalist, content-strateg och bloggar varje vecka på Resumé. I det här seminariet pratar hon om kraften bakom content och webbens nya spelregler. Hennes native-strategi används redan av Sveriges största annonsörer.

13:45 - 14:15
Ole Mølgaard – There is something rotten in the state of Denmark
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Shakespeare-citatet från ”Hamlet” har bäring in i vår tid, en klassiker är en klassiker av en anledning – men här och nu åberopar vi det apropå tillståndet för public service i vårt södra grannland. Hur kunde en ohelig allians mellan liberaler, danska folkpartiet och ”kultureliten” leda till att Danmarks Radio hamnade i en så stark politisk motvind att det resulterade i ett sparkrav på 20% och nya skarpa begränsningar för vad man får och inte får ägna sig åt? Vad har det för betydelse för lyssnare, tittare, demokrati och kultur? Kommer danskarna att märka någon skillnad?

14:15 - 15:00
Panelsamtal – Medierna och demokratin
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Vi samtalar om mediernas demokratiska betydelse. Paneldeltagare: Eva Elke, Sveriges Radio, Jessica Rosengren, Norrbottensmedia, Anna Tornberg, Statens medieråd, Kata Nilsson, Piteåtidningen och Ole Mølgaard, Mediarådgivare. Susann Jonsson och Ronny Olovsson leder samtalet.

15:00 - 16:00
Amanda Matti – Det stora mentala äventyret
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Amanda är äventyrsälskare, kommunikationsninja, fotograf och egenföretagare. Hon driver företaget Explore more media och hjälper kunder med olika former av digital kommunikation. Utöver det projektledare hon evenemang, fotograferar, gör film, driver en podd och bloggen ”Explore a little more. Men att bli egenföretagare var inte någon självklarhet från början. I den här föreläsning berättar Amanda Matti om den resan och hur hon jobbar med sig själv för att leva det liv hon vill leva.

15:15 - 17:00
INSTÄLLT PGA SJUKDOM – Anton Berg – P3 Dokumentär & podcasten Spår – INSTÄLLT PGA SJUKDOM
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
När True Crime-vågen sveper över världen har podcasten visat sig vara ypperligt anpassad för formatet. Anton Berg förklarar varför. Både i sitt arbete med P3 Dokumentär, men framför allt med Spår, har Anton använt sig av det långa ljudberättandet. Och det har gett resultat. Både i lyssnarsiffror men också juridiskt. Podcasten Spår stod för en av de avgörande pusselbitarna som innebar att Kaj Linna beviljades resning i Högsta Domstolen. Under föreläsningen kommer Anton Berg berätta om ljudets styrka och hur han använder dramturgi och pedagogik för att berätta en underhållande historia med en angelägen ton som ger lyssnaren oväntade inblickar i delar av samhället man kanske inte trodde man var intresserad av.

16:15 - 17:00
Kristina Paltén – Den rädda löparen
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Kristina pratar om hur man skapar förutsättningar för att lyckas, oavsett vad det är man vill lyckas med, om mod, risken att misslyckas, mentala strategier, om hur extremt höga mål motiverar och engagerar både individen och organisationen och skapar positiv energi som bär framåt.

17:15 - 19:00
Afterwork med dokumentärfilm – Dokumentärfilmsdagen goes Luleå!
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Njut av en härlig afterwork och hör Martin Åhlin prata om sin dokumentärfilm om The Magnettes och Mitra Sohrabian berätta om sin dokumentärfilm "Körlärare sökes" – exklusiva klipp utlovas!

07:30 - 08:30
Walk The Talk
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Samtidigt som Yours kommunikationsbyrå och Galären bjuder på frukost siar de om hur den moderna marknadsavdelningen bäst navigerar i en allt mer komplex omvärld. #Rekordmatchen exemplifierar hur man genom att sätta syftet i första rummet utmanat såväl konventioner som traditionell marknadskommunikation i fastighetsbranschen.

08:00 - 10:30
Frukostföreläsning med Kata Nilsson
Piteå
Kaleido
I denna frukostföreläsning berätta Kata Nilsson om hur intresset för politisk journalism väcktes hos henne och vägen till jobbet som politisk redaktör på Piteå-tidningen. Vad finns det för förväntningar och vilka normer har en ung journalist att förhålla sig till och hur hanterar man dem? Kata pratar också den viktiga roll media fyller i ett demokratiskt samhälle.

08:30 - 09:30
Pia Nyberg & Mirja Lakso – Youtube for Dummies
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Är du nyfiken på världens största plattform men vet inte hur du ska börja? Pia Nyberg har nu den 4:e Youtuber-klassen på Kalix folkhögskolan och berättar om knep för nybörjare. Kanske är du företagare eller privatperson som vill sätta igång och undrar om det räcker med en mobiltelefon.

09:30 - 09:55
Simon Sörestam – Glöm gratis räckvidd i sociala medier
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Glöm gratis organisk räckvidd och virala spinn-monster, de sociala medierna 2019 kräver mer än någonsin. Trendspaningar ska göras, siffror ska analyseras, de övergripande affärsmålen ska synka med erat syfte med sociala medier, för att inte nämna spetskunskap för att göra målgruppsstyrda köp. Simon Sörestam, digital strateg, Vinter, reder ut begreppen och ger dig konkreta tips för hur sociala medier kan utveckla just din kommunikation.

10:00 - 10:30
Karin Nilsson Malmén – Hur attraherar man talanger till en bransch med skamfilat rykte?
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Hur kan du behålla dina bästa medarbetare? Hur kan du rekrytera de bästa talangerna? Karin Nilsson Malmén, kommunikationschef på Infranord, och Magnus Ahlqvist, kommunikationsstrateg och creative director på Vinter, berättar om det konkreta arbetet med employer branding utifrån Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS, som genom just samverkan arbetar för att stärka en kritiserad bransch på arbetsmarknaden för att klara framtida kompetensförsörjning.

10:30 - 11:00
Best of Cannes – Ulla-Karin Barrett, brand strategist Fanclub
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
För tionde året bjuder vi in till vår uppskattade spaning ”Best of Cannes" där vi sammanfattar de senaste kommunikationstrenderna och visar vinnarna i världens största kommunikationstävling. Vi har lyssnat på världens mest framgångsrika marknadschefer och försökt förstå hur de navigerar i en värld där varumärken möter olika utmaningar.

11:30 - 12:20
Lunchpitch Young Creative Challenge
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
http://www.youngcreativechallenge.se/
Young Creative Challenge är en kreativitetstävling med syfte att hjälpa världen att bli en bättre plats att leva på. Lagen med bäst idé går vidare till denna final. Vem vinnaren är avslöjas på mingelmiddagen 14 februari. Mer info här!

13:00 - 13:45
Felix Herngren
Luleå
Kulturens hus
Felix är en känd regissör och skådespelare samt en populär och välkänd komiker. Han har arbetat i branschen i över 20 år och har listats som en av de 5 bästa reklamregissörerna i världen av The Gunn Report. Felix har arbetat med filmanpassningen av den bästsäljande svenska roman Hundraåringen som klättrade ut ur fönstret och försvann samt dess uppföljare Hundraettåringen som smet från notan och försvann. De senaste åren har Felix regisserat succér såsom Solsidanfilmen, Enkelstöten för TV4, Bonusfamiljen för SVT, Torpederna för TV4, Andra Åket för SVT och mycket mer. Felix bolag FLX, där han är grundare, kreativ chef och delägare, är just nu aktuella med bland annat Andra Åket för SVT där det blivit klart med en andra säsong. Serien spelas till stor del in i Norrbotten.

14:00 - 14:45
Ishtar Touailat – Head of Innovation Tieto
Luleå
Kulturens hus
Touailat är Head of the Innovation Incubator of Data-Driven Business på Tieto, ett skandinaviskt IT-företag. En avdelning som är specialiserade på att utveckla banbrytande mjukvara för en konsumentmarknad med teknologi såsom AI och IoT.

15:00 - 15:30
PAUS
Luleå
Kulturens hus
Tid för energipåfyllning, summering och samtal.

15:30 - 16:15
John Severinson – Facebook, head of Media Partnerships Nordics
Luleå
Kulturens hus
John leads strategic media partnerships for Facebook in the Nordics. Prior to joining Facebook, John was the digital director of Egmont Publishing in Sweden. John has a background in the Nordic media market, having worked for Egmont for more 10 years across business, editorial and technology.

16:30 - 17:15
Magnus Leonhardt – Innovationschef Telia Sverige
Luleå
Kulturens hus
Sverige behöver öka digitaliseringstakten, det gäller alla företag och verksamheter. Den femte generationen mobilteknik, 5G, har tekniska egenskaper som öppnar upp helt nya möjligheter för det uppkopplade samhället. Hör Magnus Leonhardt dela med sig av sina erfarenheter samt berätta om vilka möjligheterna den nya tekniken skapar för industri och offentlig sektor i norra Sverige.

17:00 - 18:30
Sångproddworkshop
Luleå
BD Pop
Vokalproduktion med Marcus Garbom.  Samtal om val av mikrofon och förväntningar vid en inspelning.

17:20 - 17:50
Negin Azimi
Luleå
Kulturens hus
20-åriga entreprenören Negin Azimi är yngsta arrangören någonsin av TEDxYouth (Stockholm) och är en eftertraktad föreläsare hos näringslivet. Hon är också styrelseledamot i SOS Barnbyar. Hon har fått utmärkelser som en av Näringslivets Superkommunikatörer, enligt tidningen Resumé. Sveriges Supertalang, enligt Veckans Affärer. En av Sveriges mest lovande unga företagare, enligt Företagarna. En av Tjugo unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på, enligt Veckans Affärer. Årets uppstickare, enligt Shortcut. Hon har även utsetts till Sveriges ungdomsentreprenör och mottagit priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

18:30 - 22:00
Mingelmiddag
Luleå
Clarion Sense
En kväll med mingel, middag och fest!

20:45 - 21:15
Prisutdelning Creative Hero Award
Luleå
Clarion Sense
Konsthall eller norrskensturism? Vem blir årets Creative Hero? Fyra inspirerande entreprenörer och nytänkare har nominerats av NMW:s styrelse. Alla har dom gemensamt att de går med känsla först. Vi jagar alla upplevelser, att få göra saker som berör och skapar nya härliga minnen. Årets nominerade till Creative Hero Award har alla på olika sätt tagit fasta på just upplevelsen.

22:00 - 01:00
Efterfest med Zacke
Luleå
Clarion Sense
Efter middagen summerar vi dagen med mingel uppe i Skybar och livemusik av Zacke. Zacke har flyttat hem igen och NMW har lyckats haffa honom för en exklusiv spelning upp i Skybar! Missa inte! Spelningen är öppen för alla, men du som har köpt pass har förtur fram till 22:15.

07:15 - 08:45
Frukost med näringslivet i Piteå
Piteå
Piteå Science Park
Varmt välkommen till Piteås centrala mötesplats för företag, nätverk och organisationer. Här kan du regelbundet möta nya affärskontakter över en god frukost. Vi lovar inspirerande samtal, intressanta personer och spännande program. Ta med dig dina kollegor och kunder och gör en lönsam rivstart på dagen.

08:00 - 10:00
Frukostföreläsning – 8 principer för kommunikationseffekt
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Frågan kring kommunikationens affärseffekt är knappast ny, men högaktuell. Den byrå och marknadschef som inte kan förklara för en ledning eller styrelse hur kommunikationen skapar affärsvärde, får allt svårare att äska, och behålla, budgetpengar. Därför har KOMM tagit fram Effektprinciperna – åtta principer för hur man bör tänka kring, och arbeta med, kommunikationseffekt.

10:00 - 15:00
NMW Education Hälsa & Lärande av Norrbottens Kommuner
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Hälsoskolan i Norrbotten har som mål att skapa hälsofrämjande skolutveckling för Norrbottens 51 000 barn och unga. Hur gör man det? Varmt välkommen att lyssna på Catrine Kostenius (professor i hälsovetenska, Luleå Tekniska Universitet och flexit-forskare, Norrbottens Kommuner och Lena Nyström (utvecklingsledare lärande och hälsa, Norrbottens Kommuner). Catrine och Lena har bjudit in inspirerande vuxna och unga med egna goda exempel.

11:00 - 12:00
Lunchsnack – konsten att marknadsföra en plats
Boden
Boden Business Park
Välkomna på Lunchsnack 15 februari där vi får lyssna på Helena Nordström, grundare av Placebrander, som föreläser under titeln "Konsten att marknadsföra en plats"

15:30 - 20:00
Afterwork på KUST Hotell & Spa
Hotell Kust
Välkommen på en inspirerande After Work på Kust Hotell & Spa! Du får ta del av framgångsrecept från Gunther Mårder och Jens Lundqvist från Lundqkvist trävaru och Stellan Carlsson, årets Tränare i Damallsvenskan 2016 och 2018

16:30 - 18:30
Afterwork med dokumentärfilm
Piteå
Kaleido
Köp en tacotallrik eller en sallad och hör vilka spännande filmer Martin Åhlin och Mitra Sohrabian skapar – exklusiva klipp utlovas!

17:00 - 18:00
Norrbotten Big Band med BD Pop-artisterna Josef Love, Anna-Sofia Monroy och Tall Blonde
Luleå
Norrbottensmusiken
Nu samarbetar Norrbotten Big Band med BD Pop-artisterna Josef Love, Anna-Sofia Monroy och Tall Blonde i en intim och exklusiv konsert under NMW. Kom och upplev dem med länets egna storband! Begränsat antal platser – boka din plats idag!

11:00 - 15:00
Luleå Makerfaire
Luleå
Biblioteket
Luleå Makerfaire går för femte årliga gången av stapeln 180210 i Luleå Stadsbibliotek! Här får alla se och prova på skapande med modern teknik. Slöjd 2.0, elektronik, 3D-skrivare, musik, bild, film och dataspel i en härlig blandning. Kom och bara titta eller kasta dig ut i djupet och prova på saker. Öppet för alla, fri entré!

13:00 - 17:00
Dokumentärfilmsdagen
Piteå
Musikhögskolan LTU
För elfte året i rad bjuder Luleå Tekniska Universitet in till den årliga Dokumentärfilmsdagen i Piteå. Dagen ägnas dokumentärfilm, med visningar, samtal och diskussioner och vänder sig till intresserad allmänhet, filmare och studenter.