Efterfest med Zacke

14 februari
22:00 - 01:00
Luleå
Clarion Sense

Efter middagen summerar vi dagen med mingel uppe i Skybar och livemusik av Zacke.
Zacke har flyttat hem igen och NMW har lyckats haffa honom för en exklusiv spelning upp i Skybar! Missa inte!

Spelningen är öppen för alla, men du som har köpt pass har förtur fram till 22:15.

Zacke debuterade 2010 med Manifestprisade albumet “Visst är det vackert” och har etablerat sig som en av få artister som lyckats skildra människor och delar av landet som ofta hamnar i skymundan. Med sitt andra album Renhjärtat hade Zacke sparkat in dörrar och gett fingret till storstadsnormer, men även öppnat upp dörrar för andra med liknande bakgrund.
På det tredje albumet, Fattigkussen, berättar Zacke sina absolut viktigaste historier hittills. Albumets namn, ”Fattigkussen”, syftar på talesättet ”Fattiga kusinen från landet”. Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär – som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Både utflyttade och kvarvarande.

Zackes tredje album Fattigkussen beskrevs som ett unikt kapitel i svensk hiphop-historia och blev tvåfaldigt Grammisnominerat, som årets textförfattare och årets hiphop. Av recensenterna rankades albumet högst under månaden det släpptes och Luleårapparen fick pryda omslaget på DN Kultur.

Tiotals miljoner plays på Spotify och hyllade turnéer över hela landet bevisar att Zacke inte enbart är en kritikergunstling. Han har beskrivits som en av landets främsta textförfattare och har med sitt unika perspektiv skildrat livsöden i en annan del av Sverige.

”En av svensk hiphops just nu allra bästa berättare” – DN
”Zackes sätt att rappa och sjunga är så detaljrikt att resultatet blir filmiskt. Han placerar oss, lyssnarna, i passagerarsätet på hans bil. Vi ser vad han ser.” – Jan Gradvall
”Fantastiskt bra… Skivan är som en roman. Ett tecken på att musik och lyrik är den nya litteraturen. – Per Sinding Larsen