Emelie Fågelstedt – digital strateg

12 februari
09:00 - 10:00
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser

Digitala nomader och morgondagens arbetsmarknad

Digitaliseringen medför att arbetslivet blir mer flexibelt – både när det kommer till arbetsformer och arbetsuppgifter. Idag ser vi hur allt fler människor väljer att frilansa framför en traditionell anställning och den så kallade ’gigeknomin’ växer i Sverige. Genom att ständigt kompetensutveckla sig och nätverka med andra hittar man nya tjänster och färdigheter att erbjuda sina kunder. Communities, både offline och online, blir också allt viktigare för en grupp som annars saknar kollegor.

Samtidigt växer andelen människor som definierar sig som ’digitala nomader’ – bara man har en uppkopplad laptop går det lika bra att jobba från Luleå eller Stockholm som från en strand på Bali. Emelie är en av grundarna av Svenska Nomader, Sveriges största nätverk för digitala nomader, och delar med sig av lärdomar och insikter från nätverket. Vad kan vi lära från den här gruppen för att bättre förstå hur arbetsmarknaden kommer att se ut imorgon?

Emelie är frilansande digital strateg med stort intresse för framtidens arbetsmarknad. Hon jobbar idag nära Changemaker Educations som omvärldsbevakare och delar skolans ambition att lyfta livslångt lärande som en viktig samhällsmotor. Changemaker driver utbildningar inom spelutveckling i Norrbotten i nära samarbete med Boden Business Park och den växande spelbranschen i regionen.