EDUCATION: Hur jobbar man med källkritik i dagens skola? Emma Frans + Statens Medieråd

6 februari
14:30 - 16:00
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser
Presenteras av:

Lokala mediechefer kommenterar Emma Frans, forskare och Helena Dal, Statens Medieråd ur sina respektive redaktionella perspektiv:
– Fia Wirén, SVT Nyheter Norrbotten
– Mats Ehnbom, Norrbottens Media

Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. I sociala medier har hon lyckats skapa sig en stor plattform genom att på ett träffsäkert och humoristiskt sätt förmedlat kritiskt tänkande och ett vetenskapligt förhållningssätt. Hon är dessutom en återkommande gäst i TV och radio.
År 2017 gav Emma Frans ut boken Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams, som på ett pedagogisk sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen. Samma år fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare 2017.

Helena Dal är verksamhetschef på Statens medieråd med inriktning att ta fram och kommunicera material och verktyg kring fakta och förhållningssätt – för att stärka barn och unga i sin medieanvändning. Helena har en bakgrund som samhällsvetare, pedagog och chef inom marknad och pedagogik.

© 2015 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Fri entré!