Felix Herngren

14 februari
13:00 - 13:45
Luleå
Kulturens hus

Felix Herngren är grundare, kreativ chef och delägare i FLX.
Felix är en känd regissör och skådespelare samt en populär och välkänd komiker. Han har arbetat i branschen i över 20 år och har listats som en av de 5 bästa reklamregissörerna i världen av The Gunn Report.
Felix hade sitt genombrott med tv-hitten S * M * A * S * H i början av nittiotalet, och hans karaktärer Papi Raul, Dan Bäckman och Tim Hibbins har alla blivit kultikoner. 1999 gjorde han sin filmdebut med komedin Vuxna Människor, en film han både regisserade och spelade i tillsammans med Fredrik Lindström. Under 2006 släpptes hans andra komedi Varannan Vecka, en film som han också skrev, regisserade och spelade i tillsammans med Hannes Holm, Hans Ingemansson och Måns Herngren.

I januari 2010 hade den omåttligt populära TV-serien Solsidan premiär på svensk tv. Serien hade kanalens flesta visningar det årtiondet och har vunnit flera utmärkelser. Solsidan har alldeles nyligen skrivit på för 30 nya avsnitt. Felix var också showrunner för de första tre säsongerna innan han överlämnade hjälmen till sin bror Måns Herngren.
Felix har arbetat med filmanpassningen av den bästsäljande svenska roman Hundraåringen som klättrade ut ur fönstret och försvann samt dess uppföljare Hundraettåringen som smet från notan och försvann. De senaste åren har Felix regisserat succér såsom Solsidanfilmen, Enkelstöten för TV4, Bonusfamiljen för SVT, Torpederna för TV4, Andra Åket för SVT och mycket mer.

Felix och hans bolag FLX är just nu aktuella med bland annat Andra Åket för SVT där det blivit klart med en andra säsong. Serien spelas till stor del in i Norrbotten.