Ishtar Touailat – Head of Innovation Tieto

14 februari
14:00 - 14:45
Luleå
Kulturens hus

Ishtar Touailat har vunnit priser som Framtidens kvinnliga ledare (2018), Sveriges mäktigaste affärskvinna (2018) och årets IT-kvinna (2016).

Touailat är Head of the Innovation Incubator of Data-Driven Business på Tieto, ett skandinaviskt IT-företag. En avdelning som är specialiserade på att utveckla banbrytande mjukvara för en konsumentmarknad med teknologi såsom AI och IoT.

Hon är en prisad entreprenör som har gjort stort intryck på företag i Sverige, t.ex. Studentkompetens, Startup Bootcamp, Women in Business Accelerate och skapar plattformar för att dela insikter om entreprenörskap, teknologi och företagande.

Touailats senaste initiativ, FUTURISTAS, har skapats med mål att göra spelplanen kring företagande mer jämställt. Det här görs i olika former genom att tillföra kunskap och insikter med framtidens IT, entreprenörskap och affärsutveckling till kvinnor i alla positioner, bakgrunder och med samma socioekonomiska förutsättningar.

Touailat är en erfaren talare på nationella och internationella event, från styrelserum till arenor och har synts i media såsom The Guardian, New York Times, Huffington Post, BBC och SVT.