Prisutdelning Creative Hero Award

14 februari
20:45 - 21:15
Luleå
Clarion Sense
Presenteras av:

Konsthall eller norrskensturism?

Vem blir årets Creative Hero?
Fyra inspirerande entreprenörer och nytänkare har nominerats av NMW:s styrelse. Alla har dom gemensamt att de går med känsla först. Vi jagar alla upplevelser, att få göra saker som berör och skapar nya härliga minnen. Årets nominerade till Creative Hero Award har alla på olika sätt tagit fasta på just upplevelsen.

De nominerade är…

LISA HELLMÉR
Pensionatet, Piteå
Hon älskar tanken på att människor ska vara i hennes värld. Och det handlar om kvalitet från början till slut, med extremt trevlig känsla för form och färg. Männ- iskor trivs på Pensionatet – i caféet, i trädgården, i butiken och så klart i restau- rangen Kiosken.

FREDRIK BROMAN
Aurora Safari Camp, The Outpost, Råne älvdal Professionell fotograf som utvecklat en turistattraktion i Råne älvdal som i det lilla utvecklats till ett småskaligt besöks- näringskluster i en verklig glesbygd. Han tar världen till Norrbotten, guidar ständigt utländska gäster men lockar också männ- iskor att flytta hit från fjärran länder.

MARIA JUHLIN
Formidabel, Senses Labs
Dofter, ljud, känsel. Hur kan vi aktivera alla våra sinnen för att skapa en ny upp- levelse av design eller musik. På Studio Acusticum i Piteå har ett litet laborato- rium byggts upp för att just undersöka detta. Maria Juhlin vill hjälpa oss att väcka våra sinnen.

GUNHILD STENSMYR
Konsthall Tornedalen
Om att våga drömma, våga tänka stort. Varför skulle inte en internationell konst- hall kunna byggas i Vitsaniemi? Dröm- men blev till en tv-dokumentär i tre delar som SVT sände, Konsten att fånga en dröm. En inspirerande berättelse, ett litet konstverk i sig.

OBS! Denna programpunkt är endast tillgänglig om du har köpt biljett till middagen. Det gör du här