Simon Gooch, innovationsdirektör Sveriges Radio

12 februari
13:00 - 13:45
Luleå
Kulturcentrum Ebeneser

Simon Gooch har en journalistutbildning från Goldsmiths, University of London. Han flyttade till Sverige 1999 och har sedan dess arbetat inom områden där ljud, video, musik och nätet möts, bland annat som skribent och digital strateg.

2007 utsågs Simon Gooch till Digital Media Director på SBS Radio (numera Bauer Media) och medlem i företagets ledningsgrupp. Han byggde upp SBS Radios digitala avdelning från grunden och var ansvarig för bolagets övergripande digitala strategi i Sverige. 2012 blev han ansvarig för SBS Radios digitala plattformsstrategi i hela Skandinavien.

Sedan augusti 2016 är Simon Gooch innovationsdirektör på Sveriges Radio. Han är en passionerad advokat av det digitala som en självklar del av varje organisation och har under hela sin karriär uppmuntrat samarbete, nedbrytning av gamla stuprör och av inklusive transformation. På Sveriges Radio har han ansvar för innehållsutveckling i FM, digitalt och socialt samt för att knyta ihop den tekniska utvecklingen med nya innehållsidéer.