Andra året vi prisar kreativa gärningar

Publiceringsdatum: 3 februari, 2017

Grundarna till NMW – Creative North prisade 2016 första upplagan av Creative Hero Award. Nu är det dags igen att ge pris till en regional nytänkare som är mitt i sin gärning och som inspirerar oss och andra att förverkliga sina drömprojekt. Creative Hero Award tilldelas en person/personer som via sitt värv inom näringsliv, föreningsliv eller samhälle förverkligat en kreativ idé som adderar ytterligare lyskraft till Norrbotten och kommer delas ut av Swedbank och Handelsbanken.

De nominerade är…

SWAP FOR CHANGE

Sveriges största klädbytarevent, grundat och versksamt i Luleå bidrar till att intresset för att byta kläder och medveten klädkonsumtion växer. Överskottet av kläder skänks till välgörande ändamål och hela evenemanget är en win-win för både konsumenten, samhället och miljön. Swap For Change är en förebild inom hållbarhetsarbete och visar att man med små medel och mycket driv kan skapa förändring.

https://www.facebook.com/SwapforChange/

KOLEKTIVET
Kolektivet ger med sin glödande goda affärsidé, konsumenter och krögare möjligheten att vara hållbara och kvalitetsmedvetna även i sitt val av grillkol. Med fokus på svenskt hantverk där smaken, landsbygden och skogen står i centrum har företaget skapat en produkt som värnar både människa och miljö. Smart och imponerande, tycker vi.

http://www.kolektivet.se

MICHAEL STENMARK – ARCTIC GAME LAB
Med sitt brinnande intresse för spelskapande, spelande och spelindustrin har Michael format Arctic Game Lab. Han har blivit en av dem som satt Norrbotten på kartan och blivit en kraft att räkna med i spelvärlden. Hans förståelse för den kreativa potentialen i vår region och vikten av att värna den, inspirerar och motiverar oss till att ytterligare utveckla och gamifiera Norrbotten.

http://arcticgamelab.com

LULEÅ BIG AIR
Luleå Big Air – gänget vet hur man lockar tusentals människor till campus på Luleå tekniska Universitet. Genom att bygga ett 22 meter högt hopp mitt bland universitetsbyggnaderna bidrar de till att stärka universitetets och Luleås vinterprofil, big time. Inget annat event i Sverige kan erbjuda spektakulära åk i urban miljö och dessutom möjligheten att testa olika vinteraktiviteter.

http://luleabigair.se

Creative Hero Award delas ut den 9 februari på Kulturens hus i Luleå under NMW-middagen. Vinnaren mottar diplom, ära och en prischeck på 10 000 kronor där finansiärer av priset är Swedbank och Handelsbanken.