NMW djupdyker i Ai och platsmarknadsföring

Publiceringsdatum: 26 september, 2023

Under NMW VIP-event 2023 fångar upp tech-trenden Ai och dess konsekvenser.
Och, hur bygger kultur attraktivare städer.
Årets två första bokade keynotes är skådespelerskan Eva Melander och Ai-forskaren Fredrik Löfgren.

NMW är tillbaka för åttonde året, eventet som samlar kulturella och kreativa branscher i Luleå. I år kröns eventveckan av VIP-dagen torsdagen den 26 oktober. Biljetter är släppta och 2022 blev eventet slutsålt.
I år, som 2022, så inleder NMW även helgen LuleåLive då staden bubblar av livemusik. NMW kommer även prägla den fredagens företagarfrukost med aktuella teman och gäster.

Ronny Olovsson, partner på Vinter och medgrundare av NMW:
Ett mer eller mindre stående tema på NMW de senaste åren är ”hur vi bygger attraktiva städer” här i norr, för att klara kompetensförsörjningen till de nya industrierna. Vi kommer att hålla i den frågan på ett spännande sätt även i år, talare förhandlas just nu.
I år fångas också den stora digitala förändringsvågen med artificiell intelligens, så kallad Ai upp. Bland annat av vår keynote Fredrik Löfgren som utlovar en forskares spaning på hur Ai kommer att påverka oss de kommande 20 åren och då inte minst vilka hot och möjligheter som en ökad ”robotisering” för med sig.

I programmet ryms NMW-klassiker som ”Best of Cannes” där Ulla-Karin Barrett levererar en vass omvärldsspaning på världens bästa reklam från mässan Cannes Lions i just Cannes. Och med skådespelerskan Eva Melander känd från bland annat hyllade filmer som ”Gräns” och ”Charter” som ger oss en inblick i filmskapandets värld. Melander är aktuell med tv-serien ”´Vargasommar” som utspelas i Haparanda. Fler keynotes och paneler bokas i skrivande stund.

Fredrika Johansson, Kulturcentrum Ebeneser och en av arrangörerna för NMW:
Jag tycker att årets program är superspännande och visar precis den bredd som NMW och Kulturella och kreativa branscher står för – media, konst och kultur, kommunikation, journalistik – och omvärldsbevakning. Dessa två bokningar är de första av fler som vi kommer att släppa kommande veckor och två personer som är högaktuella inom sina respektive branscher.