Creative Hero Award 2021

Publiceringsdatum: 27 januari, 2021

Kreativa hjältar nominerade! Vem är pandemi-årets Creative Hero? NMW har nominerat fem kandidater när priset delas ut för sjätte året.

Matpåsar, upprop, videokonferens, kalixmål eller filmprojekt…

Creative Hero Award är det årliga priset som hyllar kreativa gärningar som inspirerar genom sin idéhöjd och sitt genomförande. Matkoncept eller hisnande badhus? Ja, lite alla mot alla är det, men bedömningen som avgör är hur idén förmår att utmana och utveckla något spännande.

Årets fem nomineringar:

Vera Vinter, låtskrivare och artisten från Stora Lappträsk som i nya ”Reikdom” sjunger på kalixmål. Säreget och trolskt gifter sig musik, sång och uttryck.

Daniel Elfsröm, Muskot Media, som digitaliserat möten och konferenser och löst nätverkande i pandemins karantäns-tillstånd.

Simon Laiti, Hemmagastronomi, trotsade pandemin med matkasse-koncept, ute deli och stor alternativ aktivitet för att möta kunder på ett nytt sätt.

Andreas Emanuelsson, filmproducent, LasseMajas Detektivbyrå, för ett minst sagt kreativt arbete för att under Corona-restriktioner klara att spela in en stor produktion som denna. Ett verkligt detektivarbete på planeringsstadiet.

Lisa Hellmér och My Bergström, Local Hero-uppropet, som manade till konsumentmakten, att vi alla kan handla genom att handla lokalt. Stort genomslag nationellt och stor effekt lokalt.

”Vi strävar alltid efter en bredd och vill via nomineringarna lyfta spännande initiativ och visa att vi ser vad olika aktörer uträttar. Det bubblar av kreativitet och hårt arbete på många håll, så listan på möjliga nomineringar är lång. Det känns också extra kul att Handelsbanken och Swedbank tillsammans delar ut detta pris för att hylla kreativa människor. Det är ett viktigt initiativ.”

Oskar Norberg Lundmark, projektledare på byrån Yours och ordförande i NMW.

Tidigare NMW Creative Heroes: 2016 Gälka Warriors, kreativt kollektiv från Gällivare. 2017 Luleå Big Air, LTU:s skidhoppande event. 2018 Bastard Burgers, streetfood- konceptet som gör succé i och utanför Sverige. 2019 Pensionatet, Lisa Hellmérs pensionat med kiosk, café, restaurang och trädgård i Piteå och 2020 Arctic Bath i Harads som med en extrem design skapat en ny spännande reseanledning.

Priset delas ut under: NMW 2021 Webbinar 10/2

Sponsras av: