Gälka Warroris vinnare av Creative Hero Award

Publiceringsdatum: 11 februari, 2016

2016 års vinnare av Creative Hero Awards är Gälka Warriors med motiveringen:

”Till en början gick det utför. Rejält utför. Men tillsammans har en brokig skara kreativa människor inspirerat varandra och skapat nya affärer, musik, kultur och event. Det är i hjärtat av Norrbotten man verkar, i en lika själfull som fjällnära kontext. Om det sedan handlar om hisnande snowboard-åk eller en kopp nattsvart Lemmelkaffe, Black Bear Open eller ny spännande popmusik är inte så noga. Gälka Warriors har dådkraften och idérikedomen att göra allt det och mer”.

– Det är roligt att ett gäng 14-åringar på Dundret kan vinna ett pris i kreativitet några år senare, säger en glad Johan Airijoki från Gälka Warriors.

Priset delades ut under Norrbotten Media Weeks tredje dag på Kulturens hus.

– Syftet med priset är att lyfta fram regionala nytänkare och visa upp länets dådkraft, säger Oskar Norberg Lundmark, Yours.

Vinnarna fick ta emot ett diplom, äran och en prischeck på 10 000 kronor. Finansiärerna av priset är Swedbank och Handelsbanken.

– Vår förhoppning är att priset ska inspirera de utvalda att satsa ännu mer och även inspirera andra att förverkliga sina drömprojekt, säger Ronny Olovsson, Vinter.