Hänger du med? – Annakarin Nyberg

Publiceringsdatum: 2 februari, 2018

Den digitala utvecklingen snurrar fort när vi nu går in i nästa teknikrevolution. Ja, det går så snabbt att det är snudd på omöjligt även för den invigde technörden att hänga med i svängarna.

Ta tillfälle att uppdatera dig om de senaste digitala trenderna och möjligheterna. Och få nya insikter om hur tekniken påverkar allas vår vardag, föder nya beteenden och behov. Hur big data och analys kan utveckla din affär och vilka utmaningar som vi brottas med redan idag.

LI SKARIN, vd på Luleå Näringsliv, lotsar oss genom eftermiddagen som bjuder på en grym line-up från några av regionens IT-företag. Missa inte Mats Eriksson från DataDuctus när han leder oss in i den virtuella verkligheten, med självkörande bilar och uppkopplad industri. Vilka konsekvenser och utmaningar innebär den nya tekniken och den nya framtiden? Kanske Robert Ylitalo från CGI med sin föreläsning om digitala tvillingar kan bringa reda i begreppet – och hjälpa oss att se ännu klarare. Hur ser framtidens samhälle ut om dolda dataflöden öppnas upp och möjliggör korsbefruktning av information och innovation som skapar nya värden?

EN UTMANING som vi alla brottas med handlar om säkerhet i den digitala världen, något som både privatpersoner och företag ofta slarvar med. Arctic Group bjuder på några enkla tips om hur du ökar säkerheten online.

En annan viktig fråga är hur vi människor mår och förhåller oss till en uppkopplad vardag i ett digitaliserat samhälle. Filosofiedoktor Annakarin Nyberg, disputerad internetforskare, författare och bloggare som bland annat jobbat med Underbara Clara, putsar upp våra framtidsglasögon. Dagen avslutas med en inspirerande föreläsning av Linus Thörnblad, friidrottare, om den långa vägen tillbaka efter utbrändhet.

SJÄLVKLART stannar du kvar på after work och delar alla nya insikter och idéer med gamla och nya bekantskaper.

En eftermiddag med IT-branschrådet hålls på Kulturcentrum Ebeneser fredag 9 februari kl 13-20.