Inspirerande kreativitet ska prisas

Publiceringsdatum: 28 januari, 2016

Norrbotten Media Weeks grundare, Creative Norrbotten, som bland annat representeras av kommunikationsbyråerna Yours, Vinter, In The Cold, Helikopter och Åtkotyr tillsammans med aktörer Piteå Science Park, BD Pop och Filmpool Nord instiftar nu priset Creative Hero Award.

Oskar Norberg Lundmark, Yours:
– Vi vill lyfta fram regionala nytänkare som är mitt i sin gärning och som inspirerar oss. Visa upp den dådkraft vi har i länet.

Ronny Olovsson, Vinter:
– Ja, och i någon mån via nomineringen och slutligen prisutdelningen också inspirera de utvalda att satsa än mer och indirekt andra att förverkliga sina drömprojekt.

Kriteriet för vem som kan komma i fråga för priset är:
Creative Hero Award tilldelas en person/personer som via sitt värv inom näringsliv, föreningsliv eller samhälle förverkligat en kreativ idé som inspirerar oss och adderar ytterligare lyskraft till Norrbotten.

Creative Hero Award delas ut den 10 februari på Kulturens hus i Luleå under Norrbotten Media Week. Vinnaren mottar diplom, ära och en prischeck på 10 000 kronor. Finansiärer av priset är Swedbank och Handelsbanken.
– Vi ser väldigt positivt på initiativet, säger Eric Eklund, Swedbank.
– Det känns bra att bidra till länets utveckling, fyller Jörgen Ericsson, Handelsbanken i.

Galleri Syster
Galleri Syster är en mötesplats för konst, samtal, experiment och nya idéer. Vi är ett självorganiserat Galleri som drivs av konstnärer, skribenter och andra kulturarbetare. Galleri Lillasyster är vårt ungdomsprojekt för intresserade mellan 13-25 år.
http://gallerisyster.se

Gälka Warriors
Utifrån sin kärlek till snowboard, vildmarken kring Dundret och det livslånga äventyret har kollektivet Gälka Warriors varit grogrunden för andra kreativa initiativ och sporrat en stolt lokalpatriotisk utåtriktad verksamhet.
http://www.gwarriors.com

Systrarna Maxida & Mimie Märak
Maxida är rappare, jojkare och skådespelare och Mimie ägnar sig åt poetry slam och spoken word. Mimie har vunnit flera tävlingar i poetry slam. Maxida har varit med i SVT:s Sapmi Sessions, sommarpratat i P1, spelat på Globen med Mando Diao, jojkat på Idrottsgalan och varit skådespelare i en biofilm samt en internationell TV-serie som dessutom bygger på hennes kamp mot gruvbolagen i Norrland.

Behaviosec
2006 startade resan i Luleå med programvaran som ”känner igen” användaren på några knapptryckningar, i dag levererar man säkra transaktioner för miljoner användare med global marknad.
http://www.behaviosec.com