Kreativ hjälte ska prisas!

Publiceringsdatum: 19 januari, 2018

Vem eller vilka har inspirerat oss mest med sin kreativitet? Vem är årets Creative Hero?
Här är de nominerade.
Det är en mix av spännande kreativa uttryck som nominerats, säger Oskar Norberg Lundmark, styrelseordförande NMW och projektledare på Yours.

Tredje året i rad. Stor ära som kreativ hjälte och ett stipendie om 10 000 kr finansierat av Handelsbanken och Swedbank ska delas ut. Allt sker på NMW-torsdagens VIP-middag på Kulturens hus i Luleå.
2016 mottog Gälka Warriors priset, 2017 Luleå Big Air, i år står det mellan dessa fyra:
The Magnettes
2017 var deras låt ”Young and wild” den 10:e mest spelade svenska låten på P3. Med ena foten i Tornedalen och den andra i världen har Sanna Kalla, Rebecka Digervall och Tomas Bäcklund Thuneström stampat fram sin alldeles egna unika popscen. Några kallar det 21th century fuck pop, vi kallar det 21th century fuck OFF pop.
themagnettes.se
Bastard Burgers
Ett kaklat hål i väggen som sålde så många burgare att köttet tog slut i köket. Ett koncept som är väl genomtänkt, helt rätt i tiden, från inredningsdetaljerna till den genuina matglädjen i att ständigt skapa nya smakupplevelser. Ett fokuserat arbete som resulterat. Bastarderna har snabbt spridit sig till fler orter.
bastardburgers.se

Stoorstålka
Den samiska hantverkskulturen har via Stoorstålka tagit sina färger och uttryck in i ett urbant uttryck. Mode och inredning. Mönster och färger. Collegetröjor eller racingställ. En spännande och inspirerande designresa som skapar oväntade produkter och når nya målgrupper.
shop.stoorstalka.com
Alcatraz
Upplevelsen i centrum, för ett gigantiskt upplevelsecentrum. En satsning som i sig själv ger en upplevelse: ”hur vågar dom!” Imponerande i sin ambition och dådkraft. 10 000 kvadratmeter av actionrelaterade nöjen för alla åldrar, från VR till spa. Ett toppmodernt smörgåsbord för alla sinnen.
alcatraz.nu
Torsdagen den 8 februari framåt aftonen vet vi vem som vann. Må kreativiteten vara med er!