NMW är igång: med fokus på programmering

Publiceringsdatum: 5 februari, 2018

Programmering, datorspel och teknikutveckling. Norrbotten Media Week drar igång med föreläsningar och workshops om programmering i skolan.

Det blir en dag fullspäckad med inspirerande talare och lärorika övningar när NMW kickar igång. I Vetenskapens hus i Luleå kommer ett flertal talare att berätta om hur programmering

kan användas i utbildningssyfte och vilken roll det kommer att få i den nya läroplanen. En av talarna är Peter Parnes, professor i IT-teknik på Luleå Tekniska Universitet.

– Idag kommer vi att ge en introduktion till programmering och lyfta hur man på bästa sätt kan använda det i skolan, säger Peter Parnes. Enligt honom är programmeringskunskaper en demokratifråga.

– Kan man grundläggande programmering så kan man också delta bättre i vårt alltmer digitaliserade samhälle, och det är en möjlighet som vi måste ge alla unga idag.

Men programmering är inte bara viktigt. Enligt Peter Parnes är det också roligt.

– Det bästa med programmering är att man får skapa nya saker. Genom programmering kan man realisera sina egna idéer och gå från en enkel idé till en prototyp.

Dagen är ett samarbete mellan LTU och Luleå kommun och kommer att ge besökarna en chans att själva prova på programmering.