Öka trivsel och lönsamhet – Pär Lager

Publiceringsdatum: 2 februari, 2018

Pär Lager har en lång och gedigen bakgrund inom utbildning av landets kommunikatörer.

Idag är han dedikerad till det kommunikativa ledarskapet som styrelseproffs, författare och föreläsare.

Helt enkelt för att det är nyckeln till framgångsrikt ledarskap.

Varför skrev du en bok om just kommunikativt ledarskap?

– För att det är en så otroligt viktig del i att skapa framgång för både individer och organisationer. Kommunikation blir också en allt viktigare del i ledarskapet, för att medarbetare blir allt viktigare.

Vad är det svenska ledare generellt inte har förstått ännu när det gäller kommunikativt ledarskap?

– Hur man går från ord till handling. Ledare tror att man är kommunikativ, men forskning visar att så inte är fallet. Långt därifrån faktiskt.

Hur inleder man ett arbete för att bli bättre som ledare?

– Förstår kraften i kommunikation och börjar prioritera det i sitt ledarskap. Det handlar om att lära sig och ta del av de perspektiv, modeller och praktiska verktyg som finns.

Vad kan man få ut av det arbetet om man lyckas?

– Här är forskningen väldigt tydlig: en mer innovativ, snabbfotad och lönsam organisation där medarbetarna är friskare och trivs mycket bättre.

Hur gör du själv för att leda kommunikativt? Några tricks?

– Att först försöka förstå innan jag blir förstådd och att alltid sträva efter att utgå från mottagarens villkor. Att ställa den enkla frågan: När trivs du som allra bäst att kommunicera med mig?

Pär Lager:

En av landets mest uppskattade föreläsare inom ledarskap, omvärldsanalys och internkommunikation. Aktuell med boken Kommunikativt ledarskap i praktiken.

Tidigare vd för Berghs School of Communication, chef för affärsutveckling för Sifo Group, politisk sakkunnig på Utbildningsdepartementet, chef för strategi och omvärldsanalys på Svenska spel.

Tävlingscyklist med förflutet i landslaget.

 

Lyssna till Pär Lager på Kulturens hus torsdag 8 februari kl 15.20.