Statusrapport från Luleå Big Air

Publiceringsdatum: 3 januari, 2018

Nu är det inte så långt kvar till Luleå Big Air 2018 och det kommer bli en dag att minnas! Snön har fallit i Luleå och rampen är snart uppe.

Årets projektgrupp har arbetat mycket med att höja standarden på tävlingen. Detta har lett till att tävlingen för första gången är en FIS klassad tävling, vilket innebär att standarden kommer att höjas på årets tävling.

Tävlingsanmälan kommer att öppna inom kort där vi hoppas att få 4 fulla klasser.

Årets projektgrupp har också arbetat hårt för att lyfta fram kvinnor inom sporten och vi hoppas att detta kommer ge oss en mycket intressant och spektakulär damklass både inom snowboard och skidor.

Årets ramp når i år 22 meter och kommer att leverera några riktigt spektakulära hopp.

Vi har arbetat hårt för att få en större spridning på vårt event vilket har resulterat i att eventet kommer att livesändas på hemsidor som Freeride och Åka Skidor. Livesändningen kommer innehålla intervjuer, kommentatorer och såklart hoppen!

Speaker för i år är Jesper ”Jeppenator” Norén som kommer att leda oss genom årets event.

Under eventdagen så kommer det att finnas mat och dryck på eventomåret men det kommer också finnas företag som vill visa upp sitt brinnande intresse för Luleås friluftsliv. Team Sportia och Äventysbutiken Hägglunds är exempel på några företag som kommer att finnas på plats.

Big Air 2018 är inte bara en tävling utan det är också ett heldagsevent med många olika aktiviteter för hela familjen eller kompisgänget, till exempel återkommer den mycket populära hundspannsåkningen. Dessutom kommer STILs ideella föreningar visa upp sig och ge besökarna möjlighet att testa på olika sporter.